Acai Berry

Cordyceps SinensisOvoce Acai Berry
Původně divoce rostoucí strom pochází ze severu Jižní Ameriky, zejména Amazonských deštných pralesů. V posledních letech získalo ovoce Acai obrovskou popularitu mezi tzv. superpotravinami. Nyní se pěstuje v mnoha státech světa, aby mohla být uspokojena poptávka po této potravině.
Bobule Acai jsou asi 2,5 cm veliké, kulaté, a rostou ve svazcích. Chuť připomíná hořkou čokoládu a divoké lesní plody. Z ovoce se dělá šťáva, prášek nebo olej.

Přínos ovoce Acai
Acai bobule obsahují mnoho látek, které jsou velmi prospěšné pro zdraví. Ať už jsou to silné antioxidanty, minerály (železo, vápník, vláknina, draslík), vitamíny (vitamín A, E, C) nebo antokyany a mononenasycené tuky. Obsahují desetkrát více antioxidantů než červené hrozny (5).Plody mají nízký obsah cukru, ale obsahují vysoké množství esenciálních vitamínů, minerálů a vlákniny. Vysoké množství Antokyanu – který je známý jako silný rostlinný antioxidant – snižuje hladinu cholesterolu (i z arteriálních stěn), což snižuje riziko aterosklerózy, mrtvice a srdečního záchvatu (8). Jeho obsah je až 30x vyšší než v červeném víně (5). V neposlední řadě obsažené steroly poskytují přínos v podobě ochrany našich buněk (6).

Zdravotní výhody
Plody Acai mají mnoho zdravotních přínosů. Jmenovat můžeme zlepšení buněčného zdraví, podporu zdraví pokožky a prevenci předčasného stárnutí pokožky, posílení imunitního systému, podporu úbytku hmotnosti, pomoc při trávení a podporu kardiovaskulárního systému.
Antioxidanty, které se vyskytují v tomto ovoci, mají schopnost bojovat proti volným radikálům a chránit naše tělo proti virům, bakteriím a parazitům, a tím zabránit mnoha chorobám a infekcím. To posiluje imunnímu systému, který zůstává silný a pracuje efektivněji. Také zpomalují proces stárnutí způsobený volnými radikály, UV zářením, cigaretovým kouřem, špatným ovzduším, přísadami v potravinách atd. (7).

Acai berry jsou cenově dostupný způsob, jak rychle a snadno zkvalitnit Vaši stravu. Koncentrace živin této superpotraviny je bezkonkurenční. Acai Vám může nabídnout spoustu zdravotních výhod, které zlepší Vaše tělo, mysl a dlouhověkost. Vyzkoušejte!